joi, 18 iulie 2013

ANALIZA.CAPITALUL.PSIHOLOGIA.


Pentru a tranzacționa cu succes în piețele financiare, trebuie să înțelegi:
  • Cum să analizezi piața?
  • Cum să gestionezi capitalul?
  • Cum să înțelegi psihologia pieței?

Evoluția cursului valutar, a aurului, petrolului sau oricărui instrument financiar, poate fi analizată și anticipată prin două metode: tehnică ( grafică) și fundamentală (economică).
Analiza tehnica sau grafica reprezinta o metoda de recunoastere a modelelor repetitive formate de miscarea pretului, ce rezulta din psihologia similara a participantilor in luarea deciziilor. Marea valoare a AT este ca ofera o metoda de masurare a tendinței pieței de a reacționa într-o anumită manieră în condiții similare de-a lungul istoriei.
Analiza fundamentală se refera la studiul elementelor de baza ce influenteaza economia unei entitati anume, fiind o metodă eficientă de a previziona condițiile economice, dar nu neapărat și prețurile exacte prin studiul indicatorilor economici, politicilor de guvernare si a factorilor sociali. AF în relația cu piața Forex reprezintă în primul rând o analiză a indicatorilor economici și a dinamicii lor.
Money management reprezintă arta de a aloca anumite resurse financiare și de a sincroniza intrarea și ieșirea din piață în scopul atingerii unui obiectiv.
MM are 3 componente esenţiale:
  1. Un sistem de alocare a capitalului în fiecare poziţie
  2. O strategie cu care să determinăm probabilitatea de succes a fiecărei decizii
  3. O metodă raţională de a evalua potenţiala pierdere şi potenţialul profit, aşa numitul raport
Risk/Reward = (Preț intrare sau Entry Price - Preț ieșire sau Stop Loss)/(Preț urmărit sau Take Profit - Preț intrare sau Entry Price)
Psihologia este la fel de importantă, poate cea mai importantă. Dacă emoțiile nu sunt controlate, mediul de lucru va fi unul frustrant. Lăcomia și panica sunt autodistructive în orice afacere, cu atât mai mult în acest mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu